Bättre än en fylla

I Österström utanför Sundsvall hittar men en gemytlig inrättning med stort kulturellt och historiskt värde. Här hittar du nämligen den vattendrivna karusellpaviljongen som går under namnet “Konjaksbespararen”. Man kan ju anta att namnet syftar på att man – efter ett par timmar efter att ha snurrat runt gång på gång – blir så yr i huvudet att man inte behöver dricka konjak för att bli yr och rund under fötterna. Och därmed har man den konjaken sparats.
Detta roterande lusthus hittar man i gammal fin bruksmiljö och anlades redan 1700 tillsammans med hela transportleden som sträcker sig härifrån  - över land 7 km – och över till Indalsälven. Här finns även Medelpads första järnväg. Österströms förvaltning var en gång i tiden en stor arbetsplats som – när den var som störst – hade runt 700 personer anställda. Här kan du som turist vandra runt och upptäcka området eller så kan du välja att beställ en guidad tur för grupper kring Österströms kulturindustriområde. En två timmars guidad tur inkluderar även en tur i “Konjaksbespararen”.
Om du reser till Sundsvall kan du hitta bra och billigt boende om du surfar in på www.hotell-sundsvall.se. Regionen runt Sundsvall är full av kultur, historia och spännande turistmål, vilket gör ett boende i staden perfekt. Här har du nära till både den större stadens bekvämligheter och landsbygdens egenheter ute på landet. På www.hotell-sundsvall.se kan du läsa en rad artiklar som på olika sätt berättar om Sundsvall och vad du kan få ut som turist.

Related posts:

  1. Kan man SE mycket bättre ut?