Bröllopsresan

Bröllopsresan – som också går under namnet ”smekmånad” – är brudparets avkoppling efter den intensiva perioden fram till bröllopet. Det är nu som paret ska få vara helt själva och bara njuta av att ha varandra. För var smekmånaden just en hel månad, för att ge bruden möjlighet att säkert hinna bli gravid. Idag är det sällan en smekmånad är så lång som en hel månad. Framför allt av ekonomiska skäl. Att ta ledigt från jobb en hel månad samt resa någonstans en hel månad är en oerhört stor kostnad när man redan har spenderat så mycket på själva bröllopet.  Och syftet att bruden ska bli gravid under resan är knappast prioriterad idag.
Bröllopsresan idag är snarare som en kickstart för äktenskapet. På resan hinner man landa i sitt nya civilstånd och acceptera att man verkligen nu är gifta på riktigt. Det kan behövas innan man återgår till vardagen.
Var man reser och på vilket sätt är – precis som med själva bröllopet – en smaksak och en ekonomisk fråga. Alla vill inte åka till Venedig och åka gondol medan en gondoljär sjunger en serenad på Italienska. Alla har heller inte råd att åka på en jordenrunt kryssning med stopp i alla romantiska städer som existerar.
Ni ska självklart resa på den resa som er budget tillåter och som ger er mest.
Det viktiga är att ni får vara tillsammans och njuta av varandra.
Vill du veta mer om bröllop, eller få tips kring din bröllopsplanering, kan du gå in på http://www.brollopsassistenten.se.

No related posts.