Hur man rengör ett trägolv

Trägolv är elegant och mångsidig och passar i de flesta rum. Men vad är ett trägolv utan sin glans? Orena trägolv ger mindre elegant känsla och ger definitivt ett rum lite obehaglig skräckfilmskänsla, och ingen vill ha det. Rengöring av olika trägolv kan varierat beroende på förutsättningarna. Först ska du avgöra vilken typ av trä ditt golv har, för att sedan veta vilken intensitet av städning du kan göra. Du måste också ha koll på vilken finish golvet har för att kunna städa det på ett bra sätt. Golv med finish är lätta att känna igen på grund av dess karaktäristiska avfasade kanter. En grå smutsfläck som förekommer på ytan efter att ha gnuggat med en extra fin stålull innebär att du har en vaxfinish på golvet. Sipprande vatten som får träet att mörkna innebär att ditt trägolv har ett äldre sigill som behöver en extra skonsam hantering. Jämfört med den modern tätning som gör att vattendropparna pärlas när vatten droppas på ytan.
Sopa golvet och tvätta det tillsammans med ett korrekt rengöringsmedel utspätt i vatten. Använd inte blekmedel, ammoniak eller vad som helst som kan lämna rester. Skölj ytan med moppen för att avlägsna lösningen, tillämpa det och polera det av med en trasa. Rengör trägolv endast när det behövs för att förlänga dess livslängd.
Om detta har gjort dig intresserad av att läsa vidare om golvläggning så finns det mer att läsa. Du kan få mycket bra information om du går till www.golvläggning.com. Besök http://www.golvläggning.com/l%c3%a4gga-parkettgolv/

No related posts.