Internetmarknadsföring

MarketingLab
Sedan 2003 har MarketingLab varit verksamma med affiliatemarknadsföring och sökmotoroptimering och sponsrade länkar. De har specialiserat sig på försäljningsdrivande kanaler genom att ha return on investment (ROI) i fokus.
MarketingLab.se ligger i framkant vad det gäller forskning och utveckling och kan därför upprätthålla en resultatbaserad betalningsmodell. Detta innebär också att de använder de senaste verktygen på marknaden och ständigt strävar efter att förbättra sig i sin målsättning att skapa effektiv annonsering och resultatoptimering.
I detta framhåller MarketingLab stor teknisk kompetens samt betydande kunskaper i marknadskommunikation och ekonomi.
Sökmotoroptimering
Genom sin verksamhet kring sökmotoroptimering erbjuder MarketingLab en mycket kostnadseffektiv marknadsföringmodell. Här betalar man inte via klick i den organiska trafiken. Google är den i särklass mest använda sökmotorn i Sverige, med en marknadsandel på 89%. Därför är det gentemot denna sökmotor som MarketingLab i första hand jobbar.

Sponsrade länkar
Med sin marknadsledande position är det även Googles annonseringsverktyg för sponsrade länkar Google Adwords som är mest intressant för MarketingLab att jobba med. Detta verktyg är kostnadseffektivt när man vill skapa försäljning, offertförfrågningar, bokningar och intresseanmälningar.
Sökmotorannonsering är en företeelse som de senaste åren har fullkomligt exploderat och har idag en stor betydelse i många företags annonsering och marknadsföring.

ROI Strategi
MarketingLabs jobbar utifrån ROI (return on investment) strategin, vilken innebär att en helhetsbild skapas där samtliga utgifter och intäkter tas med i beräkningen. MarketingLab identifierat de viktiga faktorer som påverkar som exempelvis kundanskaffningskostnad, konverteringsgrad, återköpsfrekvens och livstidsvärde per kund.
MarketingLabs mål är att optimera ROI baserat på effektiv webbannonsering.

Affiliatemarknadsföring
Affiliatemarknadsföring är också en viktig del av MarketingLabs verksamhet där de samarbetar med Tradedoubler, Commission Junction, Agent Interactive och Zanox.

No related posts.