Ta in på hotell i det historiska Budapest

Ta in på hotell i det historiska Budapest
Om du är intresserad av historia är Budapest en utmärkt stad att resa till. Denna stad andas tusenårig historia och bär fortfarande många vittnen om det. Trots omfattande förstörelse i många krig har gamla monument och byggnader återuppbyggts gång på gång att avnjutas av eftervärlden.

Om du börjar med att gå in på hotell-budapest.se kan du dels läsa om staden där men framförallt använda deras sökmotor att hitta ett bra boende för dig.
Deras detaljerade sökfilter öppnar upp stora möjligheter för dig att leta dig fram till ett hotell som du kan trivas med. Som historieintresserad kan du kryssa för ”historiskt” under ”teman” och får då upp en lista på de hotell som anser att de har anor att skryta med. Och med tanke på vilken stad de befinner sig i är detta inte alls orimligt.
Väl på plats är det bara att bege sig ut i staden och uppleva historien.

Budapest fick sitt namn först 1873 när tre mindre städer slogs ihop till en. Den störste av de tre var staden Buda och var Ungerns huvudstad fram till hopslagningen. Då låg Buda på ena sidan av floden Donau och Pest på andra sidan. 1849 blev de båda städerna sammanlänkade av den populära Kedjebron.

Staden har sina anor tillbaks ända till 100-talet då en romersk civil stad låg där. Arkeologiska utgrävningar håller fortfarande på att plocka fram detta antika samhälle. Efter det kan man följa hur staden växt fram sekel efter sekel. Hela tiden med dramatiska krig och stora kungar i faggorna. Konst, litteratur och arkitektur har frodats och religioner har kommit och gått. Den första kristna biskopen blev kastad från ett berg av befolkningen. Men några hundra år senare var den starka kristna tron som gav dem segern mot turkarna.

Related posts:

  1. informationssajten Hotell-Jönköping.se
  2. Hotell i Malmö
  3. hotell i berlin
  4. Madrid hotell
  5. Boka ett umeå hotell