Tips för rengöring av trappor med matta

Har du en lång trappa med matta i ditt hem? Om den börjar se smutsig och ofräsch ut, är jag säker på att du redan har funderat på det bästa sättet att rengöra den. Det är verkligen en svår och tröttsam uppgift, men precis som med alla andra mattor i ditt hem, behöver även denna rengöras. Om du inte har tid eller ork att göra det, kan du kontakta professionella trappstädare som har specialiserat sig på mattbelagda trappor. Men om du vill rengöra trappan själv, hittar du några tips och tricks nedan!
På grund av formen på trappan samlas damm i hörn och sprickor, vilket gör rengöringen svårare. För att få trappan riktigt ren, är det bäst att använda en hård borste. Borsta varje trappsteg med full kraft, för att få bort envisa damm- och smutspartiklar.
Ta sedan fram din dammsugare och börja suga bort damm och smuts som inte kan tas bort med borsten. Du bör använda både dammsugaren och en hård borste. Dammsugaren kommer att plocka upp lös smuts som inte togs upp av borsten.
Slutligen, tvätta mattan med hjälp av ett mattschampo. Efter schamponeringsprocessen bör du torka trappan så snabbt som möjligt, för att säkerställa att ingen fukt producerar mögel eller andra föroreningar. Du kan använda en handduk för att absorbera all fuktighet.
Blev du intresserad av trappstädning och vill veta var du kan få veta mer om detta. En webbsida om detta som kan intressera dig är www.trappstädning.biz.

No related posts.